Bangaïs


Selectieve fok van Berner sennenhonden
Vachtverzorging van alle rassen

Erkend door de Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus (FCI-stamboom)
en door het ministerie van landbouw (HK 10101441).

Liefhebberskennel sinds 1992 met als streefdoel het fokken van mooie, gezonde honden met een eerlijk karakter, uit weloverwogen combinaties.
Onze pups worden gefokt conform de reglementen en het fokadvies van de Koninklijke maatschappij Sint Hubertus en de Belgische rasclub.
Om er voor te zorgen dat ze in de beste omstandigheden naar hun nieuwe thuis kunnen worden ze meermaals ontwormd, voorzien van een chip en ingeënt en gecontroleerd door een dierenarts vooraleer ze het nest verlaten.
Voordat de ouders ingezet worden in ons fokprogramma zijn deze volgens de geldende FCI richtlijnen HD en ED vrij beoordeeld door de nationale commissie voor skelet aandoeningen met als doel de genetische aanleg voor het ontwikkelen van deze problemen, eigen aan de grotere hondenrassen uit te sluiten.
Helaas hebben externe factoren, waarbij de nieuwe eigenaar een grote verantwoordelijkheid draagt, een ernstige invloed op de algemene ontwikkeling van een pup waardoor men ondanks zorgvuldige selectie niet kan uitsluiten dat er toch groeistoornissen of skeletafwijkingen zoals HD en ED kunnen ontstaan.
Het belang van een correcte voeding en behandeling tijdens de groeifase is hierbij van onschatbare waarde, overdadige of te weinig beweging, trappen lopen, van een verhoog afspringen, het toedienen van bepaalde medicatie en/of voedingssupplementen dient tijdens de groeifase absoluut vermeden te worden.
Onderzoek heeft eveneens aangetoond dat castratie of sterilisatie op jonge leeftijd een ernstige risicoverhoging voor het ontwikkelen van ondermeer bovengenoemde problemen veroorzaakt.
Om moeder en pups de nodige rust te gunnen laten we bezoekers pas toe van zodra de pups ongeveer 3 weken oud zijn, nadien is contact met mensen zeer belangrijk voor een goede socialisatie en bent u altijd welkom om het nest te bezichtigen.
Tip: Om het overbrengen van ziektekiemen te vermijden is het belangrijk dat u niet het ene nest na het andere bezoekt, maak tijdig een afspraak zodat u diverse kennels over meerdere dagen gespreid kan bezoeken.
Onze honden leven vrij in de tuin, worden frequent meegenomen voor een wandeling of training en zijn regelmatig terug te vinden op hondenshows.
Meerdere door ons gefokte honden behaalden uitmuntende resultaten op tentoonstellingen en/of worden ingezet in het fokprogramma van andere kennels, zowel in België als in het buitenland.
Voor diegene die liever niet met een pup start hebben we af en toe jongvolwassene honden ter beschikking, neem vrijblijvend contact op voor meer info.
Daarnaast kan u bij ons ook terecht in het hondenkapsalon voor de volledige vachtverzorging van alle rassen door een gediplomeerde hondenkapster.
Wij danken u voor het bezoek aan deze website en zijn steeds bereid om u bijkomende inlichtingen te verstrekken.
De kennel is vrijblijvend te bezoeken na afspraak.
Je kan ons contacteren op volgende telefoonnummers:
0032(0)14.55.76.82 of 0032(0)476.33.02.74 of via e-mail

Ons adres :
steenfortstraat 4a
2460 Kasterlee (Lichtaart)
provincie Antwerpen- België

 

Paul, Greet & Matthias